40-års jubileum

Endelig kunne vi samles fysisk igjen onsdag 13. oktober 2021! Styret inviterte til fest og 60 medlemmer meldte seg på. Programmet besto av markering av 40-års jubileet (som var i september 2020), og avholdelse av årsmøter både for 2020 og 2021.

Vi startet i Formidlingssenteret i Den norske Opera og Ballett, og fortsatte på Thon Hotel Opera med bespisning og hyggelig samvær.

De første gjestene våre var Gro Gudim og Knut Breder. Gro var den første ballettdanseren som fikk Ballettklubbens stipend i 1983, så det var hyggelig å kunne invitere henne og høre om hennes ballettkarriere og undervisning ved Operaens Ballettskole, hvor hun nå er fast ansatt.

Knut Breder har de siste 25 år vært leder i Operaens Ballettskole, og orienterte om Ballettskolens virksomhet, og ikke minst hvordan situasjonen har vært under pandemien.

Så fikk vi besøk av dette «trekløveret»,

Marit Moum Aune, Silas Henriksen og Shaakir Muhammad.

Marit er husregissør i Operaen, og har samarbeidet både med Silas og Shaakir i forskjellige ballettforestillinger. Og det ble en interessant samtale dem imellom med ulike temaer, så som

– Hvilke forestillinger de har samarbeidet om

– Forskjellene ved å danse klassisk og moderne

– Hvordan de håndterte pandemi-krisen

– Utfordringene ved å være konkurrenter samtidig som man er venner etc.

Og før vi forlot Formidlingssenteret, var ballettsjef Ingrid Lorentzen innom og ønsket oss til lykke med 40-års markeringen!