Sommer på Operaen

Operaen holder åpent i hele sommer

Operabutikken og restaurantene holder åpent hver dag, og det er selvfølgelig uteservering hele sommeren. Det blir daglige omvisninger i Operahuset, og fra 3. juli til 21. august vil det bli filmvisning av Rare Birds og deler av Cathedrals of Culture i formidlingssenteret. Fra 20. juni til 26. august er det utstilling av kostymer i foajeen – 27. august kostymesalg! Også i år blir det balkongkonserter, som alle koster 50 kr, og som alle starter klokken 14. De vil gå fra 6. til 21. juli. For billettbestilling, og for mer info om sommerprogrammet i Operaen, se Operaens sommerprogram.

Sommerklasser i Operaen

Har du lyst til å ta sommerklasser i Operaen med pedagoger fra Nasjonalballetten? Oslo Dance Seminar har sommerkurs med Andreas Heise, Maiko Nishino-Ekeberg og Eugenie Skilnad fra 2. juli til 9. juli. For påmelding og timeplan, se Oslo Dance Seminars hjemmeside.

God sommer!
Sommer Operaen

Nytt åremål for Ingrid Lorentzen

Det gleder oss at Ingrid Lorentzen har takket ja til fem nye år som ballettsjef i Den Norske Opera & Ballett. Da Ingrid Lorentzen ble ballettsjef for Nasjonalballetten i 2012, uttrykte hun et ;&oslashnske om å bygge kompaniets identitet og skape signaturverk. Under hennes ledelse har forestillinger som I Fokines verden, Ghosts — Ibsens Gengangere og A Swan Lake satt Nasjonalballetten på kartet. I denne perioden har Nasjonalballetten dratt på turné til St. Petersburg, Paris og Granada. Faktisk har ballettpublikummet doblet seg siden tiden på Youngstorget. Vi forstår godt at et enstemmig styre har ansatt Ingrid Lorentzen som ballettsjef for perioden 1.8. 2017-31.7.2022, og gleder oss til en ny spennende periode.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen. Foto: Erik Berg

Ballettsjef Ingrid Lorentzen. Foto: Erik Berg

Morgenklassene våren 2016

Se på Nasjonalballettens morgenklasser

Vårt medlemstilbud der vi får se på morgenklassene til Nasjonalballetten er veldig populært. På grunn av stor pågang, er det bare anledning til se på én morgenklasse. Hvis dere er fleksible på dag, oppgi gjerne flere datoer som passer. Det er 5 medlemmer som får plass på hver morgenklasse. Vi møtes i Operaen ved sceneinngangen kl. 9:15. Påmelding via e-post.

 • Torsdag 9. juni
 • Fredag 10. juni
Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg

Sceneprøver 2016

Medlemstilbud på sceneprøver

Vi har den glede av å invitere våre medlemmer til Nasjonalballettens sceneprøver på Hovedscenen i Operaen. Det er 40 plasser på hver prøve, så her gjelder først til mølla prinsippet. Påmeldingsfrist er 14 dager før oppsatt tid. Du kan se hele oversikten på sceneprøvene her. Påmelding via e-post.

Alexander Ekman: A Swan Lake

Da den svenske koreografen Alexander Ekman lagde A Swan Lake i 2014, ønsket han å «gjøre noe stort og vilt og annerledes. Noe med vann!». Nå kan du oppleve A Swan Lake på Hovedscenen igjen. Balletten har premiere 27. mai. Ballettklubbens medlemmer er invitert til å se generalprøven torsdag 26. mai kl. 11-14.

Galla med Nasjonalballetten

På denne gallaforestillingen er det duket for ballett i toppklasse. Her vil dansere som Yolanda Correa, Yoel Carreño, Osiel Gouneo, Eugenie Skilnand og Maiko Nishino virkelig vise hva de er gode for! Dette er balletten du bare må få med deg. Premieren er 16. juni. Samme dagen kan våre medlemmer se på generalprøven kl. 11-14.

Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg

Vårfest 2016

Tirsdag 14. juni 2016 på Kunsthøgskolen i Oslo

Vi har den glede å invitere våre medlemmer til vårfest på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Her får vi se Balletthøgskolens avgangsforestilling der avgangsstudentene (bachelor 3 år) danser sammen med studentene i 1. og 2. år. Etter forestillingen samles vi i eget lokale, hvor det blir enkel matservering med vin og mineralvann. Fra KHiO får vi besøk av Jahn Magnus Johansen, som tidligere var ballettmester og assisterende ballettsjef på Den Norske Opera & Ballett før han begynte som programansvarlig for klassisk ballett på KHiO. Vi vil også hilse på to av avgangsstudentene ved Balletthøgskolen. Forestillingen begynner kl.17:30. Vi møtes senest kl. 17:15!

Påmelding

Påmelding skjer ved innbetaling av kr 120,- til vår konto 0531 03 09542. Husk å skrive «vårfest» + navnet ditt i meldingsfeltet.

Påmeldingsfristen er lørdag 28. mai 2016
KHiO

Ballettsesongen 2016-17

Kjøp abonnementet «Operaens Ballettklubb» og bli medlem!

Programmet for den kommende sesongen 2016-17 er offentliggjort, og vi er stolte av å kunne presentere seks flotte balletter i vårt eget abonnement «Operaens Ballettklubb». Kjøper du abonnementet, vil du automatisk bli medlem i ballettklubben. Nytegning av de faste abonnementsseriene starter 11. mai!

Abonnementet «Operaens Ballettklubb» inkluderer

 1. Same Difference – En kveld med León & Lightfoot – mandag 26. september
 2. Klassisk Mesteraften: Balanchine – onsdag 9. november
 3. Nøtteknekkeren – lørdag 10. desember
 4. Carmen – En ballett i tre akter – tirsdag 7. februar
 5. Sleepless Beauty – onsdag 26. april
 6. Don Quixote – mandag 22. mai

Priskategorier

 1. kr 3400,- (Midtfelt 1. Balkong, Midtfelt Parkett, og Orkester)
 2. kr 3160,- (Midtfelt 2. Balkong)
 3. kr 2680,- (Midtfelt 3. Balkong)

Pris er inkl. medlemskontingent kr 200,-

CARMEN med Melissa Hough og Nasjonalballetten - Foto: Erik Berg

CARMEN med Melissa Hough og Nasjonalballetten – Foto: Erik Berg

Koreografihuset

Nasjonalballetten har visning av koreografihuset på Scene 2 i Operaen

Koreografihuset (tidligere ballettlaboratoriet) tilbyr workshops for koreografer med Nasjonalballettens dansere. Dette er en del av Nasjonalballettens satsning på utvikling av dans i Norge, med fokus på høy kunstnerisk kvalitet. En gang i året vises et knippe av årets prosjekter. Operaens huskoreograf Jo Strømgren vil i år stå for koreografien.

Koreografi

Jo Strømgren

Musikk

Klassisk norsk musikk

Andre medvirkende

Dansere fra Nasjonalballetten

Koreografihuset 2016 er dessverre avlyst!

Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg

Nasjonalballetten UNG

Nasjonalballetten UNG ble lansert våren 2015. Kompaniet består av ti norske og utenlandske unge dansere mellom 17 og 23 år. I år kan du se de ti unge dansere i sin første forestilling som kompani. De vil vise fire spennende balletter. I likhet med Nasjonalballetten, er Kylián en del av Nasjonalballetten UNG sin spesialisering. De vil derfor vise «Evening Songs» av koreografilegenden Jiří Kylián. I tillegg vil de vise tre nyskrevne balletter laget spesielt for kompaniet, signert Garrett Smith, Hege Haagenrud og Kaloyan Boyadjiev.

Fra 7. mai til 12. mai vil Nasjonalballetten UNG vise fire forestillinger på Scene 2 i Operaen. Gå til Operaen.no for billetter og info om koreografiene.

Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg

Ballettskolens elevforestilling

Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett feiret i 2015 sine første 50 år med en jubileumsforestilling i Operaen. Fra 20. april til 23. april kan du igjen se Ballettskolen i Operaen. Da vil rundt 100 elever fra Ballettskolen i alderen 8 til 16 år markere avslutningen på skoleåret. Du vil få se klassisk ballett, moderne dans og karakterdans. I tillegg vil du få smakebiter fra det klassiske ballettrepertoaret fra ballettilbudet ved Ruseløkka skole. Det er satt opp fire forestillinger på Scene 2. Gå til Operaen.no for mer info og billetter.

Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg

Snart ny sesong i Operaen

25. april lanseres ny sesong i Operaen

Nå nærmer det seg lansering av ny sesong på Den Norske Opera & Ballett. Eksisterende abonnenter med vårt abonnement Operaens Ballettklubb og andre abonnenter, vil få tilbud om å fornye dette i forkant av salgsstart. Merk av følgende datoer:

 • 25. april: Lansering av ny sesong
 • 11. mai: Nytegning av de faste abonnementsseriene
 • 25. mai: Nytegning av skredderabonnement
 • 26. mai: Salgsstart løssalg, og gruppesalg (mer enn 9 billetter til en forestilling)

Sommer Operaen