Yoel Carreño fikk årets stipend

Nasjonalballettens solist Yoel Carreño er mottaker av årets stipend fra Operaens Ballettklubb

Carreño er fra en kjent cubansk ballettfamilie i Havana, og før han kom til Oslo, var han solist i den cubanske Nasjonalballetten. Han er utdannet ved Elemental Ballet School og National School of Ballet i Havana.

Ved Nasjonalballetten har han gjort seg bemerket i klassiske sentrale roller som Romeo i Romeo og Julie, Basilio i Don Quixote, prins Siegfried i Svanesjøen, og prinsene i Nøtteknekkeren og Askepott. Men årets stipendvinner har også tatt utfordringene i nyere koreografier, som rollen The Chosen One i Tetleys Vårofferet, Maureren i Øyens nye versjon av Petrusjka og rollen som prins Ivan i Scarletts versjon av Ildfuglen, for å nevne noen. Han er dessuten en fremragende fortolker og utøver av koreografer som Balanchine, Kylián, Ekman, Alveberg og Lightfoot/León. Han gjester en rekke kompanier rundt i verden, og danser på fremtredende internasjonale scener. Senest i år tok han hjem «folkets pris» i St. Petersburg International Ballet Award DANCE OPEN.

Helt siden 1983 har Operaens Ballettklubb delt ut stipend til en danser ved Nasjonalballetten som har utmerket seg spesielt de siste årene. Mottaker av stipendet må ha danset fast ved Nasjonalballetten i minst 2 år og må helst være under 35 år. Vedkommende skal ha danset i sentrale roller og ha utmerket seg ved å vise en klar utvikling som danser. En oversikt over tidligere vinnere finner du på denne siden.

Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg

Julemøte 2014

Julemøte tirsdag 25. november kl.19

Vi har den glede å invitere alle våre medlemmer til julemøte på Thon Hotel Opera, møterom «Kvarten» (2. etasje ved restauranten). På julemøtet skal vi dele ut årets stipend, hvor den heldige mottakeren fra Nasjonalballetten vil være til stede. Dessuten vil vi få besøk av teaterregissør Marit Moum Aune, som regisserte «Ghosts – Ibsens Gengangere». Hun skal fortelle om prosessen og samarbeidet som førte fram til den sterke ballettforestillingen. Åge Sørumshaugen, som har ansvaret for rekvisitter på Opera og Ballettproduksjoner i Operaen, vil fortelle om hva en rekvisitør egentlig gjør. Toini Kristensen, som leder bachelorutdanningen på Balletthøgskolen på KHiO, vil diskutere idéen om å starte en «vertsfamilieordning», i første omgang for utenlandske ballettstudenter. Videre vil det bli loddsalg, servert smørbrød og drikke.

Påmelding skjer ved å betale kr 130,- per medlem til konto 0531 03 09542. Husk å føre på navnet ditt! Smørbrødene inngår i prisen, mens drikke kjøpes på stedet.

Betalingsfristen er fredag 14. november!
Hotel Opera

Bolsjojballetten på Gimle kino

Digitale visninger av forestillinger fra Bolsjojteateret i HD-kvalitet

Gimle sesongen 2014 og 2015

Gimle viser direkteoverførte og innspilte forestillinger fra Bolsjojballetten, det verdenskjente dansekompaniet fra Bolsjojteateret i Moskva. Billettprisen er 200 kr! For billettbestilling og info om forestillingene, gå til Oslo Kino.

Forestilling Dato Tid Varighet
Endringer kan forekomme!
The Legend of Love Søndag 26. oktober kl.16:00 3t
The Pharaoh’s Daughter Søndag 23. november kl.16:00 2t 30min
The Nutcracker Søndag 21. desember kl.16:00 2t 20min
Swan Lake Søndag 25. januar kl.16:00 2t 40min
Romeo and Juliet Søndag 8. mars kl.16:00
Ivan The Terrible Søndag 19. april kl.17:00 2t 15min

Sceneprøver 2014

Sceneprøvene høsten 2014

Det er 40 plasser på hver sceneprøve. Påmeldingsfrist til sceneprøvene er 14 dager før oppsatt tid, og først til mølla gjelder. Vi vil fordele adgangen slik at flest mulig medlemmer kan delta, avhengig av hvor mange medlemmer som melder seg. Merk at vi møtes senest ett kvarter før oppsatte tider. For dere som får plass, er det viktig å melde forfall hvis dere blir forhindret. Påmelding via e-post!

Sceneprøve Sted Dato Tid
Med forbehold om endringer hvis noe uforutsett skulle skje.
Kammer-Kylián – Last Touch First Scene 2 14/10 kl.11:00-14:00
Romeo og Julie Hovedscenen 7/11 kl.18-22
Nøtteknekkeren Hovedscenen 2/12 kl.17-22

Nasjonalballetten på turné

Norgesturné

Høsten 2014 vil Nasjonalballetten legge ut på norgesturné med Cina Espejords ballett Over hodet under huden, som hadde urpremiere i Oslo våren 2013. Turneen er et samarbeid med Riksteatret, og vil mellom 16. september og 7. oktober 2014 bli vist i Skien, Larvik, Nøtterøy, Ullensaker, Elverum, Gjøvik, Oppdal, Molde, Ålesund, Førde, Sogndal, Os, Sandnes, Arendal, Drammen, og Fredrikstad.

Turné i Frankrike, Tyskland og Spania

Da Nasjonalballetten gjestet Mikhailovsky-teater i St. Petersburg 27. og 28. november 2013, var det kompaniets første utenlandsturne på 14 år. Allerede kommende sesong blir det tre nye turneer til Paris, Baden Baden, og Granada.

Paris

22. september 2014 reiser hele Nasjonalballetten til Théâtre des Champs Elysées i Paris. Her vil de vise tre balletter av Jiří Kylián: Bella Figura, Gods and Dogs og Symphony of Psalms.

Baden Baden

20. februar 2015 går turen til Baden Baden. I Festspielhaus Baden Baden vil Nasjonalballetten vise Alexander Ekmans Svanesjøen-pastisj Resin, Daniel Proiettos Cygne, og Liam Scarletts Vespertine. Jo Strømgrens Lamentate vil få sin urfremføring her, i programmet Nordic Light.

Granada

I slutten av juni 2015 er Nasjonalballetten invitert til Spania og Granada.
Mer info om dette senere!

Ballettguttene

Lukas, Syvert og Torgeir elsker å danse. Lukas får tilbud om en plass ved Royal Ballet School i London. Tirsdag 5. august kunne vi på NRK se disse guttene bli unge menn gjennom en fireårsperiode, i dokumentaren Ballettguttene. Filmen er nå tilgjengelig online på NRK Nett-TV.

Ballettguttene er solgt til flere TV-stasjoner, og en lengre filmversjon skal vises på utenlandske kinoer. Filmen har kinopremiere i London 9. september, men kinoversjonen kan nå også sees i Norge. Under Åpen Dag i Operaen lørdag 30. august kl. 17:30 er det nemlig filmfest med gratis visning av filmversjonen.

Abonnementssalget er i full gang

Abonnementet Operaens Ballettklubb

Hvis du vil sikre deg faste plasser til den neste sesongens balletthøydepunkter, så kan du kjøpe abonnementsbilletter allerede nå. Med vårt eget abonnement Operaens Ballettklubb, blir du automatisk medlem i Ballettklubben. Medlemskontingenten på kr 200,– er inkludert i abonnementsprisen. Abonnementet gir deg rabatterte billetter, og fast plass i hovedsalen.

Abonnementet kan kjøpes i billettluken i Operaen, på tlf. 21 41 21 21, og på på nettet.
Operaen våren

Operabroen er revet

Statsbygg startet 1. oktober med å rive gangbroen fra Oslo S til Operaen. Dette er et ledd i bygningen av Deichmanske bibliotek og den nye traseen for Dronning Eufemias gate. Dette betyr at Operaens besøkende må benytte ny gangvei via Christian Frederiks plass, Tollbodene og videre til Langkaigata. Det er satt opp gule skilter som viser vei til Operaen. Det er lurt å beregne god tid til forestillingene.

Les mer om prosjektet her: E18 Bjørvika-prosjektet.
Info om Operabroen