Vårfest 2015

Tirsdag 16. juni 2015 på Kunsthøgskolen i Oslo

Vi har den glede å invitere våre medlemmer til vårfest på Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg til Ballettklubbens medlemmer har vi denne gangen også invitert medlemmer av Operaens Venner. I tillegg kan medlemmene av Ballettklubben invitere med seg en gjest hvis de ønsker, slik at flere kan oppleve hvor hyggelig vi har det på medlemsmøtene våre.

Årets vårfest foregår på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), Fossveien 24 på Grünerløkka. Vi skal se Balletthøgskolens avgangsforestilling på hovedscenen, der avgangsstudentene (bachelor 3 år) danser sammen med studentene i 1. og 2. år. Avgangsstudentene som deltar er Vilde Frisk, Torgeir Lund, og Syvert Lorenz Garcia. Etter forestillingen samles vi i eget lokale, hvor det blir enkel matservering med vin og mineralvann. Fra KHiO vil vi få besøk av Monique Skavland Sunderland, dosent og studieprogramansvarlig for linjen moderne dans- og samtidsdans, og Anne Grete Eriksen, som er programansvarlig for master i koreografi. Forestillingen begynner kl.17:30. Vi møtes senest kl. 17:15!

Påmelding

Påmelding skjer ved innbetaling til vår konto 0531 03 09542. Husk å skrive «vårfest» + navnene til de påmeldte i meldingsfeltet.
– Kr 100,- for medlemmer av Ballettklubben
– Kr 150,- for ikke-medlemmer

Påmeldingsfristen er mandag 1. juni 2015
KHiO

Ballettskolen fyller 50 år

Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett startet opp i 1965, og fungerer som Nasjonalballettens egen skole. I gjennom 50 år har skolen vært Norges ledende skole innenfor utdanning i klassisk ballett. 50-årsjubileet ble feiret med en stor jubileumsforestilling på Hovedscenen i Operaen den 16. og 18. mai. Gå gjerne til Danseinformasjonen og les intervjuet av skolens leder Knut Breder. Her fortelles det om hele Ballettskolens historie, fra RAD til mangfoldighet.

Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg

Omvisning i Operaens verksted

Invitasjon til Operaens verksted 26.mai kl.15

Vi har den glede å invitere våre medlemmer på omvisning i Operaens systue og verksted. På vårt medlemsmøte 11. september 2014 hørte vi lederen for damesystuen i Operaen, Gunnar Fon, snakke om prosessen fra idé til ferdig kostyme. Nå vil han ta oss med på en omvisning der det blir fokusert på verkstedene og ballett. Omvisningen er tirsdag 26. mai kl. 15 til 16:30, og koster 100 kr per person. Dette er spesialpris for våre medlemmer i Ballettklubben. Det er kun plass til 25 personer, så her gjelder førstemann-til-mølla-prinsippet! De påmeldte møter i god tid foran billettluka i foajeen, og tar med 100 kr i kontanter. Send påmelding via e-post – fristen er 15. mai.

CARMEN med Melissa Hough og Nasjonalballetten - Foto: Erik Berg

CARMEN med Melissa Hough og Nasjonalballetten – Foto: Erik Berg

Morgenklassene våren 2015

Se på Nasjonalballettens morgenklasser

Det er 5 medlemmer som får plass på hver morgenklasse. Det er bare anledning til se på en morgenklasse, men hvis dere er fleksible på dag, oppgi gjerne flere datoer som passer. Vi møtes i Operaen ved sceneinngangen, og går samlet inn. Vi har gleden av å tilby 3 morgenklasser i uke 21. Påmelding via e-post innen tirsdag 12. mai!

DATO VARIGHET FREMMØTE
Endringer kan forekomme!
Mandag 18.mai Kl.9:30 – 10:45 Senest kl.9:15
Tirsdag 19. mai Kl.9:30 – 11:00 Senest kl.9:15
Fredag 22. mai Kl.10 – 11:15 Senest kl.9:45
Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg

Ballettsesongen 2015-16

Kjøp abonnementet «Operaens Ballettklubb» og bli medlem!

Programmet for den kommende sesongen 2015-16 er offentliggjort, og vi er stolte av å kunne presentere seks flotte balletter i vårt eget abonnement «Operaens Ballettklubb». Kjøper du abonnementet, vil du automatisk bli medlem i ballettklubben.

Abonnementet «Operaens Ballettklubb» inkluderer

  1. Manon – fredag 25. september
  2. Back to the Future – lørdag 31. oktober
  3. Giselle – torsdag 28. januar
  4. Anna Karenina – tirsdag 8. mars
  5. Mesteraften Kylián: Black & White – torsdag 28. april
  6. A Swan Lake – mandag 30. mai

Priskategorier

  1. kr 3240,- (Midtfelt 1. Balkong, Midtfelt Parkett, og Orkester)
  2. kr 3000,- (Midtfelt 2. Balkong)
  3. kr 2360,- (Midtfelt 3. Balkong)

For mer detaljer om abonnementet, gå til operaen.no. Salget begynner 8. mai!

«Manon» Foto: Erik Berg

«Manon» Foto: Erik Berg

Ballettguttene

Lukas, Syvert og Torgeir elsker å danse. Lukas får tilbud om en plass ved Royal Ballet School i London. I dokumentaren Ballettguttene, kunne vi høsten 2014 på NRK, se disse guttene bli unge menn gjennom en fireårsperiode. Dokumentaren ble vist på flere TV-stasjoner, og det ble laget en lengre filmversjon, som hadde kinopremiere i London 12. september 2014. Kinoversjonen av Ballettguttene skal nå endelig vises i Norge.

Kinopremieren er fredag 17. april 2015

Sceneprøver 1. halvår 2015

Medlemstilbud: 3 generalprøver

Dette vårsemesteret har vi fått tilbud til alle Nasjonalballettens generalprøver. Du kan se hele oversikten på sceneprøvene her. Det er 40 plasser på hver prøve, så her gjelder først til mølla prinsippet. Påmeldingsfrist er 14 dager før oppsatt tid. Vi møtes i foajéen i Operaen senest kl. 17:45. Vi minner om at det er viktig å melde forfall hvis dere blir forhindret. Påmelding via e-post.

Nasjonalballettens Carmen

Carmen er en ballett i tre akter, koreografert av Liam Scarlett. Balletten har premiere 19. mars, så her er det anledning til å se smakebiter på lørdans 14. mars. Våre medlemmer har mulighet til å se generalprøven onsdag 18. mars kl. 18-22.

Mesteraften 2015: Dream Play

Mesteraften 2015 er en firedelt forestilling med koreografi av Jo Strømgren, Nacho Duato, Johan Inger og León & Lightfoot. Her er det flere premierer for det norske publikum, så ikke glem lørdans 2. mai. Balletten har premiere i Operaens Hovedscene 9. mai, men våre medlemmer kan se generalprøven fredag 8. mai kl.11-14.

Askepott

Nasjonalballetten inviterer til ball på Hovedscenen med hele kompaniet, unge dansere fra Ballettskolen og fullt orkester. Koreografien er av Ben Stevenson. Premieren på denne eventyrballetten er 4. juni, men våre medlemmer inviteres til generalprøven onsdag 3. juni kl.18–22.

Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg

Koreografihuset

Nasjonalballetten har visning av koreografihuset på Scene 2 i Operaen

Koreografihuset (tidl. ballettlaboratoriet) tilbyr workshops for koreografer med Nasjonalballettens dansere. Dette er en del av Nasjonalballettens satsning på utvikling av dans i Norge, med fokus på høy kunstnerisk kvalitet. En gang i året vises et knippe av årets prosjekter. Musikk, koreografi, og dansere vil bekjentgjøres senere!

Koreografi

Hege Haagenrud, Kaloyan Boyadjiev, Jaered Glavin, Sebastian Goffin og Vebjørn Sundby.

Musikk

Musikken vil spenne fra Debussy via Bartok og Sjostakovitsj til Elena Kats-Chernin.

Medvirkende musikere

Camilla Kjøll er musikalsk ansvarlig, og hun vil spille sammen med tre andre strykere.

Andre medvirkende

Dansere fra Nasjonalballetten

Visningen finner sted 17. og 18. juni på Scene 2 i Operaen. Pris 100 kr.
Operaen feirer 5 år i Bjørvika

KHiO søker vertsfamilier

Balletthøgskolen trenger «vertsfamilier» for unge dansere

Balletthøgskolens utenlandske og utenbys ballettstudenter er ofte bare 15 år når de flytter hjemmefra for å studere ballett på Kunsthøgskolen i Oslo. De fleste bor på studenthybler som de får tildelt gjennom Studentskipnaden i Oslo. Balletthøgskolen ønsker nå å utvide dette tilbudet, slik at de som måtte ønske det, også får mulighet til å bo litt mer tilknyttet til en familie. Derfor er nå jakten i gang på mulige «vertsfamilier». Hvis du har mulighet til å leie ut rom og mat til en ung danser, eller ønsker mer info om dette, kan du ta kontakt med Ballettutdanningen på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO).
KHiO

Yoel Carreño fikk årets stipend

Nasjonalballettens solist Yoel Carreño er mottaker av årets stipend fra Operaens Ballettklubb

Carreño er fra en kjent cubansk ballettfamilie i Havana, og før han kom til Oslo, var han solist i den cubanske Nasjonalballetten. Han er utdannet ved Elemental Ballet School og National School of Ballet i Havana.

Ved Nasjonalballetten har han gjort seg bemerket i klassiske sentrale roller som Romeo i Romeo og Julie, Basilio i Don Quixote, prins Siegfried i Svanesjøen, og prinsene i Nøtteknekkeren og Askepott. Men årets stipendvinner har også tatt utfordringene i nyere koreografier, som rollen The Chosen One i Tetleys Vårofferet, Maureren i Øyens nye versjon av Petrusjka og rollen som prins Ivan i Scarletts versjon av Ildfuglen, for å nevne noen. Han er dessuten en fremragende fortolker og utøver av koreografer som Balanchine, Kylián, Ekman, Alveberg og Lightfoot/León. Han gjester en rekke kompanier rundt i verden, og danser på fremtredende internasjonale scener. Senest i år tok han hjem «folkets pris» i St. Petersburg International Ballet Award DANCE OPEN.

Helt siden 1983 har Operaens Ballettklubb delt ut stipend til en danser ved Nasjonalballetten som har utmerket seg spesielt de siste årene. Mottaker av stipendet må ha danset fast ved Nasjonalballetten i minst 2 år og må helst være under 35 år. Vedkommende skal ha danset i sentrale roller og ha utmerket seg ved å vise en klar utvikling som danser. En oversikt over tidligere vinnere finner du på denne siden.

Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg