Lucas Lima fikk stipendet i 2015

Nasjonalballettens solist Lucas Lima fikk Ballettklubbens stipend i 2015

Lucas Lima er født i Brazil, og er utdannet ved Royal Ballet School i London i 2009. Han danset i enkelte av Royal Ballets produksjoner, og utmerket seg som ung danser i Royal Ballet Schools matiné sommeren 2009. Høsten s.å. ble han medlem av Nasjonalballetten. Vi har sett ham danse som Benvolio i Romeo og Julie, Lenskij i Onegin, og som hoffnarr i både Svanesjøen og Askepott. Det har også blitt skapt egne partier for Lucas Lima, som Don José i Liam Scarletts Carmen. Dessverre fikk han ikke danset denne rollen på grunn av skade.

Heldigvis er han nå tilbake, og i høst danset han rollen som Lescaut i balletten Manon. Kulturspeilet skrev at «Lucas Lima som den dødsjarmerende «Lescaut» tvinner sitt publikum rundt lillefingeren og det er imponerende å se evnen til å kombinere dans og komikk». Inger Marie Kjølstadmyr skrev i Dagsavisen 20. september:

Noe av det samme uttrykket som vi finner hos Correa, ser vi også hos Lucas Lima som spiller Manons bror Lescaut. De har en utrolig kjemi i sine pas des deuxer, og Lima er den mannlige danseren som imponerer mest.

I høst har lucas også danset i Forsythes signaturverk «Steptext», i forestillingen Back to the Future. Akkurat nå gleder vi oss over å se ham som Albrecht i Giselle. Lucas Lima har etablert seg som en framtredende danser, samtidig som han er både ung og lovende. Vi ser fram til å se ham danse i mange år framover.

Helt siden 1983 har Operaens Ballettklubb delt ut stipend til en danser ved Nasjonalballetten som har utmerket seg spesielt de siste årene. Mottaker av stipendet må ha danset fast ved Nasjonalballetten i minst 2 år og må helst være under 35 år. Vedkommende skal ha danset i sentrale roller og ha utmerket seg ved å vise en klar utvikling som danser. En oversikt over tidligere vinnere finner du her!

Foto: Erik Berg

Foto: Erik Berg